Kijön egy Facebook fejlesztés, amitől tök máshogy néz majd ki a falad

2016. július 19. 09:16 ujnemzedek.hu
Sőt, rögtön kettő, de az egyiknek te is örülni fogsz. Megmutatjuk!

A Marketingmorzsak.hu hívta fel a figyelmet azokra a nemsokára bevezetésre kerülő Facebook-fejlesztésekre, amik merőben befolyásolják majd, hogy néz ki a hírfolyamod. Pontosabban csak az egyik, de az nagyon. De miről is van szó?

 

Többnyelvű fordító

 

Egy új funkciónak hála mostantól egy mondatot több nyelvre is lefordíthatunk, az olvasók a fordítások közül azt látják majd, ami az általuk beállított referált nyelven íródott. A fejlesztés eddig csak a Facebook-oldalakon volt elérhető, most viszont elkezdték tesztelni önálló felhasználók kis csoportján is - írja a Marketingmorzsák. 

 

 

A Facebook szerint az egyik legnagyobb kihívás a fordítók tesztelésében az volt, hogy meghatározzák, ki milyen nyelvű szöveget lásson a falán. A magyarnál például szinte egyértelmű, de az USA-ban vagy Kanadában már nem ennyire. Erre lehet megoldás majd, hogy több nyelvből is választhatunk majd, melyik a nekünk szimpatikus vagy tetsző. A minőségéről még nincs hír, de reméljük nem kell majd hülyén fordított, értelmetlen szövegeket olvasni a falunkon.

 

Formázhatod a posztjaid

 

És ami ennél fontosabb: hamarosan bevezeti a Facebook, hogy félkövér, dőlt és hasonló formázásokat használhatsz a posztoknál. Eddig ez csak az események leírásánál volt elérhető, ám mostantól a privát profilokon is használhatjuk majd. Egyszerű kódokat használhatunk majd, mint az internetes oldalak szerkesztőfelületein. Az oldalak számára a linkek elhelyezése lesz a leghasznosabb, bármilyen szövegre (például, hogy katt ide) ráilleszthetik majd. 

 


Kapcsolódó cikkek