Így tanulhattok olaszul teljesen ingyen

2014. március 10. 09:52 ujnemzedek.hu
Szívesen tanulnál olaszul, de sem időtök, sem pénzetek nincs nyelvtanfolyamra? Íme, néhány ingyenes nyelvtanulási lehetőség.

Otthoni nyelvtanulás

Csak internetre és némi angoltudásra lesz szükséged ahhoz, hogy különböző nyelvtanuló programokat használhass. Ilyen a OneWorldItaliano.com, amellyel harminchét ingyenes olaszleckét végezhetsz el. A leghasznosabb témákat (mint az időjárás, a városnézés, a vásárlás) dolgozza fel az oldal, nyelvtani tudásodat és a szókincsedet is fejlesztheted vele, ráadásul hanganyagokat és feladatsorokat is találsz.

Ha kifejezetten a nyelvtannal van problémád, akkor az Italian Language Guide oldalt ajánljuk. A BBC olasz nyelvi oldala pedig azoknak lehet hasznos, akik már korábban tanultak olaszul. Itt szószedetekkel, videó- és hanganyagokkal, valamint online tesztekkel pallérozhatod a tudásod.

Le tudod fordítani? (kép: Pinterest)

Hogy van olaszul, hogy Skype?

Szóbeli felkészüléshez a legjobb, ha anyanyelvi beszélőktől veszel online órákat, méghozzá Skype-on és teljesen ingyen. Csak meg kell találnod azt az olasz partnert, akinek cserébe magyarleckéket adhatsz. Erre találták ki a My Language Exchange oldalát, a Mixxert és a Shared Talkot is.

Okostelefonnal buszon, metrón, villamoson
Több mobiltelefonos alkalmazással fejlesztheted a szókincsedet. Ilyen a Duolingo és a Babbel is. Mindkettőt lehet számítógépről és telefonról is használni: a Duolingón kitölthetsz egy szintfelmérő tesztet, a Babbelben pedig csak azt kell kiválasztanod, hogy kezdő vagy haladó szinten tartasz.

forrás: eduline.hu


Kapcsolódó cikkek

Egy évvel ezelőttMalala Juszufzai egy átlagos tininek számított. Matekot és kémiát tanult,rajongott Angelina Joliért, a divatért és a gasztronómiai műsorokért. Malala mamár nem átlagos tini: ő volt az idei Nobel-békedíj egyik legesélyesebb jelöltje.
olvasd tovább