Grrr: a legbosszantóbb vásárlótípusok

2013. december 23. 10:19 HáEsz
Embertársaid tuti fel fogják nyomni a vérnyomásod a karácsonyi vásárlási hajrában.

Az anyuka, aki magával viszi az összes gyerekét a vásárlásra

Úgyis előre engeded a sorban, mert nem vagy bunkó. A kis gyerekek sipítoznak, rohangálnak, kigáncsolnak, anyjuk meg ideges, mert nem tudja őket kordában tartani. Te meg tépkeded a maradék hajszálaidat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A beszélgetős

Valószínűleg karácsony-függő és naponta keresi a kivilágított plázákat vagy tereket. Amíg álltok a sorban az ünnepek szépségéről beszélget veled, míg te már rég elhúznál, ha nem lennének 30-an a sorban. De újfent: nem vagy bunkó, ezért válaszolsz.

 

 

 

A tolakodó

Na, ilyenkor tör ki képzeletbeli tömegverekedés. Ez az a típus, akit egyetlen felhevült idegzetű last-minute vásárló sem hagy szó nélkül.

Nyomkodja a telefonját és szép lassan slisszol előre, vagy rád tolja a bevásárlókocsit. Jön a szócsata, aminek a végén már egymás felmenőiről derülnek ki olyan dolgok, hogy ihaj.

 

 

A kérdezősködő

 

Látja, hogy ezren állnak mögötte a sorban, de neki a pénztárnál kell megkérdeznie, hogy az eladó szerint a férjére jó lesz-e a zokni vagy, hogy van-e másik színben a szoknya. Persze utána még alaposan kifaggatja a pénztárost, hogy hova fordulhat, ha egy pöcök letörik a porszívóról.

 

 

A vihogó horda

 

Míg te csak vásárolni szeretnél és mihamarabb kijutni a pokoli tömegből, mások találkahelyszínnek, traccspartira használják a bevásárlóközpontokat. Tömegesen vonulnak fel-alá, vihognak, neked meg a vérnyomásod már az egekben, mert nem tudsz tőlük közlekedni, cserébe egyfolytában az az érzés kerülget, hogy rajtad röhögnek.

 

A reklamáló

Igen, igen...Ő a karácsonyi tömeg közepén hozza vissza a két hete elromlott szakállvágóját és ordítozik az amúgy is túlterhelt eladóval. Ettől az eladó is felhúzza magát, a sor is áll, és az úriember sem kap új borotvát egyhamar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindnyájan

Mi is minden bizonnyal hozzájárulunk a gondhoz. Lehet, hogy nem üvöltözünk,  mert civilizáltak vagyunk, de mégis ott tolongunk az utolsó pár napban a kasszánál. Rommá vásároljuk magunkat, ahelyett, hogy valami személyessel kedveskednénk.

 

 

Nézzétek meg a mi otthon is elkészíthető ajándéktippjeinket. Higgyétek el, a szülők ezeknek, meg a veletek töltött estének örülnek majd a legjobban.
 


Kapcsolódó cikkek