Globális felmelegedés feat. evolúció: így nézhetünk ki a jövőben?

2016. január 14. 10:22 ujnemzedek.hu
Hártya az ujjak között, macskáéhoz hasonló szemek a víz alatti látáshoz. Tyű.

A  University of Kent professzorai elkezdtek játszani a gondolattal, hogy vajon hogy viselné az emberiség az olyan drasztikus környezeti változásokat, mint az óceánok vizének nagymértékű megemelkedése, a Földet ért aszteroidatalálat, vagy egy másik bolygóra költözés. 

 

Az első forgatókönyv szerint a jégsapkák elolvadásával egy „vízi világ” jönne létre, amihez alkalmazkodnunk kéne. A sok úszás és víz alatt tartózkodás rányomná a bélyegét a testünkre, a videóban megszólaló szaki szerint az ujjaink és lábujjaink között úszóhártya nőne, a szemünkben pedig plusz egy réteg jönne létre, ami védené a szemgolyónkat, és jobban látnánk vele a víz alatt.

 

 

 

A második történet sem elképzelhetetlen, ebben az emberiség űrhajóra pakolja magát és elköltözik egy másik bolygóra, ahol viszont a kaja nem pont olyan, mint jelenlegi planétánkon, és lehet, hogy az élelem nagy része folyadék. Eredmény? Kisebb és gyengébb állkapocs és fogazat.

 

A harmadik ötlet elég zord: egy meteor telibe kapja a Földet, esetleg egy iszonyatosan nagy vulkánkitörés rázza meg a bolygót, ezek következtében akár évekre is elsötétülhet az égbolt, a hamu nem engedi át a napfényt, az átlaghőmérséklet a béka feneke alá süllyed, beköszönt egy új jégkorszak. A napból érkező D-vitamin híján az emberek bőrszíne halványabb lesz, a haj és szakáll elveszíti a színét, cserébe kiszőrösödünk, hogy minél több hőt spóroljunk meg magunknak.

 

Persze fontos leszögezni, hogy ezek csak szigorúan elméleti fejtegetések, ráadásul ahhoz, hogy ilyen mértékű változások következzenek be az emberi testben, rengeteg időnek kell eltelnie (nem, nem pár száz évről beszélünk, attól is többről.)

 


Kapcsolódó cikkek