Figyelem! Ma mindenki legyen nagyon boldog!

2014. március 20. 10:26 ujnemzedek.hu
Március 20-án ünnepeljük a Nemzetközi Boldogság Világnapját.A dátumot két évvel ezelőtt rögzítette az Egyesült Nemzetek Szövetsége, azaz azENSZ.

Ez ma egy kitűnő lehetőség, hogy ünnepeld a boldogságod, vagy ha nem, akkor találd meg újra. Légy kedves a körülötted lévőkkel és lepd meg magad is valamivel.Leginkább mindig legyél boldog! (Kép:wallpaperwide.com)

A boldogság nemzetközi napjának ötlete a kis himalájai buddhista királyságból, Bhutánból származik. Az ázsiai ország 2008-ban a világon elsőként vezette be és rögzítette alkotmányában a bruttó nemzeti boldogság fogalmát lakosai jólétének mérésére.

A kilenc pontból álló index segítségével megbecsülhető, hogyan érzik magukat az emberek gazdasági, társadalmi és érzelmi szempontból.

A kezdeményezés alapgondolata szerint az ember koldusszegényen is élhet boldogan. Ennek megfelelően a világnap üzenete elsősorban az, hogy nem csak a növekedési számok és a gazdasági értékek a legfőbb mutatók, az emberek elégedettségét más feltételek is befolyásolják.


Kapcsolódó cikkek