Ez lehet a megfejtés a titokzatos macskakörökre

2014. november 19. 14:29 ujnemzedek.hu
A macskákkal rendelkezők otthon is elvégezhetik ezt a kísérletet, melyhez nem kell túl sok eszköz.

Akinek van macskája, az valószínűleg egyet fog érteni az alábbi kijelentéssel: mindent meg lehet nekik tanítani, amit ők akarnak.

 

Egyszóval a macska azt csinál, amit akar. Ehhez képest most itt az új őrület, a körfoglalósdi. A leírás szerint elég annyit tenni, hogy kör alakban valamit a padlóra teszünk – legyen szó egy sálról, vagy sima szigetelőszalagról, lapokról, vagy körbe rendezett játékokról, a macska amint meglátja, bemegy a kör közepére, és onnantól kezdve nem hajlandó távozni. Ráadásul erről ijesztően sok fotó kering a neten, úgyhogy nem lehet egyszeri véletlen.

 

 

Miva' (Kép:imgur)

 

Több magyarázat is született az utóbbi időben, a teljes igazság azonban még várat magára. Íme a tézisek:

 

1. A macska mindent birtokba akar venni, ami új. A kör egy jól látható határvonal. Az is az övé lesz. Birtokba veszi.

 

A szakemberek szerint erre relative kevés az esély, ugyanis a macska úgy tekint a házra, mint ami az övé. És a házban MINDEN az övé, az utolsó porszemig.

 

2. A macska biztonságban akarja érezni magát. A körben úgy érzi, hogy ott nem lehet baja.

 

Ez még akár hihető is volna, amennyiben a kör például ruhákból lett kialakítva, melyek mögé le tud bújni, hogy onnan kukucskáljon kis. Viszont nem magyarázza, hogy miért történik ugyanez, ha valaki a kört fehér krétával rajzolja a padlóra.

 

 

Kör. Enyém. (Kép:Imgur)

 

3. A macska az új dolgok szagára gerjed. Ha például ragtapaszt teszünk a szőnyegre, akkor az érdekelni fogja, és megszagolgatja.

 

Ez tűnik a leginkább elfogadott megoldásnak.

 

 

Mondom enyém. (Kép:Imgur)

 

4. A macska felfedez.

 

Ez is logikus. A macska nem csapatjátékos, a túlélés első számú szabálya, hogy nem bízhatsz senkiben, mindent magadnak kell kipróbálni – például, hogy milyen érzés a gazda körbe rendezett sáljának közepén ülni.

 

5. Boszorkányság, démoni erők

 

Ez meg leginkább az internet kedvenc érve, akik szentül meg vannak győződve arról, hogy sikerült némi középkori boszorkányokat megszégyenítő módon igájuk alá hajtani a természetet.

 

 

Forrás:Huffington Post 


Kapcsolódó cikkek