Ez a világ legrondább színe

2016. június 7. 15:24 ujnemzedek.hu
Megtalálták a legrondább színt a világon, a neve pedig Pantone 448C. Fúj.

Első ránézésre szürke, ám sokadszorra nézegetve kissé zöldesbarna szín a Pantone 448C. A szín nem ettől különleges (amúgy az utóbbi a hivatalos változat), hanem attól, hogy hivatalosan is megválasztották a világ legrondább színének. "Szegény Pantone 448C, őt senki sem szereti" - mondod most magadban, ha nagyon érzelmes típus vagy és máris megkedvelted szegény Pantit. Panti azonban tényleg ronda, vagy ha ezt nem mondhatjuk rá, akkor "olyan semmilyen". Az viszont az biztos, hogy nem szép. És akkor most következzen Panti élőben!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

íme, ő az:

 

 

Ugye, hogy ugye? Fúj. 

 

Amúgy Panti annak az eredménye, hogy 2012-ben az ausztrál kormány felkért egy kutatókból álló csoportot, hogy találják meg a világ legrondább színét. A három hónapos kutatás eredményeképp az derült ki, hogy Panti váltja ki az emberekből a legnagyobb ellenérzést. De miért foglalkozik ilyesmivel az ausztrál kormány? Nos, nem unalomból: mikor kiderült, hogy Panti a legrondább szín (addig becézgetem, míg megszeretem), a kormány ilyen színű papírba csomagolta a cigarettákat az elrettentő képek mellé, így remélve, hogy csökken a dohányosok száma országszerte.

 

 

És képzeljétek el, a húzás bejött, folyamatosan csökkentek Ausztrália-szerte az eladások, így kilátásba helyezték több országban is, például Franciaországban és Nagy-Britanniában is bevezetik ezt a törvényt. Még a végén nálunk is feltűnik Panti a polcokon. 


Kapcsolódó cikkek

Azt hihetnénk, hogy a NASA-nál csupa elvont matematikusdolgozik, akik a számokkal bíbelődnek egész nap, és kizárólag ez szórakoztatjaőket. Nos, kiderült, hogy ez nem igaz – sajnos.
olvasd tovább