Elvásik az elme is: ez lesz a cukorfalók agyával

2014. augusztus 29. 15:32 ujnemzedek.hu
Emelkedik a dopaminszint például - ettől pedig csak még többet ennénk.

Ha eddig nem lettünk volna tisztában azzal, mi történik akkor, ha túl sokat tolunk be a mono- és diszacharidnak nevezett szénhidrátok kristályaiból, ez a videó majd rendbe teszi a tudásunkat. Ugyanis jóból is megárt a sok - a cukorra pedig, hiába nagyon jó, ez az állítás triplán érvényes. Mert például befolyásolja a dopaminszintünket is - de várjunk, mi is az a dopamin?

 

A dopamint boldogsághormonnak is nevezik: az érzelmi- és fizikális reakciókért felelős agyterületen a felszabaduló dopamin elégedettségérzetet, illetve boldogságot vált ki. Kémiai képlete: (C6H3(OH)2-CH2-CH2-NH2)

 

Na most, ha a túlcukrozzuk magunkat, a dopaminszintünk hirtelen megugrik. Az eredmény hasonló, mint amikor valaki alkoholt vagy nikotint fogyaszt - egy idő után függőség alakulhat ki, ami persze, hogy folyamatos sütifalásra unszolja a szervezetet. Ami már nem süti. Épp ezért kell óvatosan habzsolni, ha túl édes lesz hirtelen az élet - mint ahogy az az alábbi videóból is kiderül.

 


Kapcsolódó cikkek

Betegséghullámot indíthat a felelőtlen cukorfogyasztás –állítja egy liverpooli orvos. Nem arra gondol, hogy valaki éjszaka nasi gyanántmerőkanállal tömi magába a kristálycukrot, hanem a szimpla, bárhol kaphatóételek és italok magas cukortartalma teszik tönkre a szervezetet.
olvasd tovább