Elképesztő személyes sztorik Rio2016 mögött

2016. augusztus 4. 01:07 ujnemzedek.hu
Van egy csapat, amit egyik nemzet sem támogat, a brazil focistákon pedig nagyobb lesz a nyomás, mint valaha.

Lassan az összes sportoló megérkezik Brazíliába. Az idei olimpiai játékok igencsak rendhagyónak számítanak majd, hiszen talán soha sem volt ennyi negatív előhangja az eseménynek – tudunk alkalmatlan szállásról, mocskos tengervízről, sőt, néhány huligán már kioltotta az olimpiai lángot is, ami a közbiztonságról és a közhangulatról is egy viszonylag erős jelzés. Viszont ezek mellett egy csomó inspiráló és érdekes történet bújik elő – mutatunk is párat.

 

Egy srác az anyjával áll rajthoz

 

Na, aki azt mondja, hogy ezen a fiún nincs nyomás, az hazudik. Tsotne Machavariani, a 18 éves grúz céllövő ugyanis a csapattársai között tudhatja saját édesanyját, akinek viszont ez lesz a nyolcadik Olimpiája, a nő egykor a Szovjetunió színeiben versenyzett.

 
 
Phelps megpróbál leszámolni a múlttal

Michael Phelps iszonyatos tempója az egész világot lenyűgözte 2012-ben, a srác valószínűleg egy medencében nőtt fel, és külön jogsit kellett tennie magára, mert gyorsabb, mint egy motorcsónak. London után azonban derékba tört a karrier egy drogbotrány miatt, amiből most esélye lehet kitörni.

 

Visszatér a rögbi
Majdnem száz évig hiányzott ez a sportág a játékok közül, idén viszont újraéled a hagyomány. Ha szeretnéd tudni, mi a különbség az amerikai foci és a rögbi között, akkor kattints ide

 

Lesz egy csapat, ami mögött nem áll nemzet


 

Az idei lesz az első olyan Olimpia, amin menekültek is részt vesznek. A játék szabályai szerint minden sportoló mögött annak az országnak kell állnia, amelyiknek állampolgára, a menekültek idén az Olimpia zászlaja alatt versenyezhetnek.

 

A brazil focisták izzadni fognak

Általában a foci nem a legizgalmasabb szám az olimpián, a csapatok legfőképpen csak két világbajnokság közötti erőfelmérőnek használják, de mivel Brazília a világ egyil legjobban focizó nemzeteként van nyilvántartva, nem okozhatnak csalódást.

 


Kapcsolódó cikkek