Ebtanács: ezt mondaná a kutyád, akit szeretnél

2015. október 19. 09:28 ujnemzedek.hu
A kutya rettentő nagy felelősség: kétszer is gondold meg, mielőtt belevágsz az ebtartásba.

Ha az új kedvenced beszélni tudna, ő is ezt javasolná. A waggingtonpost.com elképzelte, milyen tanácsokkal látna el: íme, tíz tipp, egyenesen a kedvenctől!

 

1. Gondolj bele, hogy a kutyák 10-15 évig élnek. Az az idő, amit Nélküled kell eltöltenem, kínszenvedés - jól gondold végig ezt, mielőtt a gazdám leszel.

 

2. Adj időt, hogy megértsem: mit szeretnél tőlem.

 

3. Bízz bennem - én ettől érzem jól magam.

 

4. Ha rosszat teszek, ne haragudj sokáig rám. És legfőképpen ne hagyj büntetésből magamra!

 

5. Vannak barátaid, családod, munkatársaid. Nekem csak Te vagy.

 

Hallgass rá! (kép: Pinterest)

 

6. Beszélj néha hozzám. Bármit, csak úgy. A szavaidat nem fogom érteni, de a hanghordozásodból rájövök majd, mit szeretnél mondani.

 

7. Légy tudatában annak, hogy bánsz velem. Mert nem felejtem el.

 

8. Mielőtt megütsz, jusson eszedbe: hiába téphetnélek darabokra a fogaimmal, nem teszem. Mert szeretlek.

 

9. Mielőtt leszidsz, amiért szerinted makacs vagyok és lusta, kérdezd meg magadtól: mi lehet a bajom valójában? Talán nem kaptam elég, vagy megfelelő ételt. Vagy egyszerűen csak kezdek megöregedni. 

 

10. Vigyázz rám, amikor megvénülök. Soha ne hagyj egyedül, ha megbetegszem. Akkor sem, ha nem bírod nézni, ahogy szenvedek. Ne feledd: csak te vagy nekem. Minden könnyebb számomra, ha ott vagy velem - még a halál is.


Kapcsolódó cikkek

Nemrég azt gyűjtöttük össze, melyek azok a legalapvetőbbdolgok, amiket tudni kell ahhoz, hogy valóban hasznosan tudjunk segíteni annak, akinek szüksége van rá. Valljuk be: sokszor azért is állunk tanácstalanul, mert nem igazán tudjuk,mit és hogyan is tegyünk.
olvasd tovább