Batman után szabadon: égi fényekkel riasztanák a lakosságot

2014. október 21. 13:09 ujnemzedek.hu
Japánban sajnos nem ritka a szökőár, de egy új módszer segítségével talán időben értesíthetnek mindenkit.

A találmányban az a nagyszerű, hogy nem kell felhőknek úsznia az égen ahhoz, hogy az üzenet látható legyen.

Maga az ötlet pedig elég egyszerű. Ahogy a nagyító lencséje összegyűjti és egy pontba fókuszálja a napsugarakat, ugyanúgy működik ez a kütyü is, csak a napfény helyett lézert használnak.

 

A lézerfényt kibocsátó eszközt bárhol használatba lehet állítani. A folyamat során másodpercenként több száz fényvillanás gondoskodik arról, hogy az emberi szem azt folyamatos, 3D-s, mozgó képnek (vagy szövegnek) lássa a levegőben - írja a Daily Mail

 

 

Egyelőre még csak ennyi. Még. (Kép:Daily Mail)

 

 

. A felfedezés jól jöhet majd a szigetországban, ahol gyakoriak az olyan természeti katasztrófák, mint a földrengés és a szökőár. A leggyakoribb időszak, amikor ezek bekövetkeznek, az nyár közepe és ősz eleje, ezért a Japánba utazó turisták figyelmét mindig felhívják arra, hogy folyamatosan kövessék a különböző viharokról közvetített aktualitásokat. 

 

 Persze nem titkolt szándék, hogy a reklámipar érdeklődését is fel akarják kelteni a kütyüvel – az autók fölé vetíthető képek és szövegek jó célpontot jelenthetnek a hirdetőknek. A kütyü jelenleg még csak prototipusként létezik,   a Tokyo-i székhelyű vállalat jövő évre ígéri a termék üzleti célú felhasználásra is alkalmas gyártását.


Kapcsolódó cikkek