Az amerikaiak szerint betegség a HTML

2014. március 10. 10:11 ujnemzedek.hu
Az amerikaiak 25 százaléka robotnak hiszi az mp3-at, és betegségnek a HTML-t. De vannak cifrább dolgok is a most készült felmérésben.

Van abban valami bájosan logikus, hogy az amerikaiak egyharmada azt gondolja: a „gigabyte” kifejezés olyasmire utal, ami valóban hatalmasat harap (mert a „bite” ugye valóban harapást jelent) - minek következtében a gigabyte nem is lehet más, mint egy veszélyes rovar. Ez derül ki legalábbis egy felmérésből, amit a Vouchercloud weboldal készített nem kevesebb, mint 2392, 18 évnél idősebb, az USA-ban élő férfi és nő részvételével. Amiben például arra is fény derül: az mp3 egy robot a Star Warsból. Szegény közreműködők nyilván az aranyszínű C3PO-val tévesztették össze a zenék tárolására használt fájlformátumot.

Ez vajon mit jelent? (kép: Pinterest)

A Vouchercloud olyan fogós kérdéseket tett fel, mint például hogy mi az a HTML, eszik-e vagy isszák a Blu-rayt, illetve, hogy hol található az alaplap. A válaszok rendkívül meglepőek voltak: az alaplap például a számítógép helyett a nagyobb hajófélék irányításáért felelős, a Blu-ray egy rája, a HTML pedig egy rendkívül fertőző betegség. A legnagyobb baki azonban a keresőoptimalizálás kifejezés körül kavarodott. A „SEO” a felmérésben résztvevők 77 százalékát hozta zavarba – ha tippelnünk kéne, nyilván azt gondolták, a cucc valami űrbigyó az Enterprise-on.


forrás: dailymail.co.ukKapcsolódó cikkek