Átadták a Fiatalok a fiatalokért 2014 díjakat

2014. március 10. 10:57 ujnemzedek.hu
Fiatalok a Fiatalokért díjjal ismerte el az Új Nemzedék Jövőjéért Program az ifjúsági korosztályban példaértékű életutakat.

Információ kategóriában Sinka Vivien vehetett át díjat az eltűnt gyerekek megtalálásáért folytatott küzdelméért és példamutató munkásságáért. Innováció kategóriában a PictoVerb beszédsegítő mobilalkalmazást kidolgozó Zsombori Balázs, míg inspiráció kategóriában a Zenei Szikra formáció, azaz Horváth Márk és Keleti András kapott elismerést a gyerekek zenével való ismerkedését segítő újszerű foglalkozás kialakításáért.

 


A díjazottak a szakmai zsűri által kiválasztott kilenc jelöltből online szavazás útján kerültek ki, a közönség a jelöltekről készült, célkitűzéseiket, tevékenységüket bemutató portré-filmek alapján dönthetett arról, hogy kik azok, akiket a leginkább megillet az elismerés.


A díjakat Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, Dr. Mihalovics Péter Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos, és Siklódi Levente László, Zánka – Új Nemzedék Központ ügyvezető igazgatója adta át.

Ők voltak a nyerők. (kép: ujnemzedek.hu)

„Az Új Nemzedék Jövőjéért Program elsődleges célkitűzése, hogy segítse a fiatalokat jövőképük megfogalmazásában, melynek fontos eleme a biztos igazodási pontok, példaképek megtalálása is. A díjazottak és a jelöltek pozitív mintaként szolgálnak kortársaiknak ” – mondta a díjátadón Dr. Mihalovics Péter, az Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos.

A díjazottak az elismerésen túl egymillió forintos ösztöndíjban is részesülnek, mely további terveik megvalósításához is hozzájárulhat. A díjakat jelképező különleges, egyedi szobrokat a fiatal képző-és iparművész, Kiss Zsombor tervezte és készítette el, aki szakterületén szintén számos díj birtokosa.Kapcsolódó cikkek

Blogot indítanál, de nem tudod, mivel lehetne életben tartani azt hosszú távon?Ne aggódj, most a legjobbtól kaphatsz tippeket és tanácsokat egy sikeres blogfenntartásához. Ruttner Kata több feltörekvő fiatalnak is „besegített” mára bejegyzéseivel, most beavatott minket a blogírás kulisszatitkaiba.
olvasd tovább