A tudósok megfejtették a sikeres online társkeresés titkát

2015. február 16. 10:29 ujnemzedek.hu
A szerénység és átlagos élet sokkal többet számít bármilyen önfényezésnél.

Csak szerényen! Legalábbis ezt mondják a hozzáértők, akik szerint egy visszafogott és valódi profil a kulcs a pártaláláshoz.

 

Csak szerényen! (Kép: Tumblr)

 

Kutatók nyolc online profilt - négy nőit és négy férfit - készítettek a felméréshez. A két fő csapásirány a "csak a jót mutatom be magamról és kitalálok mindenféle extrém dolgokat", illetve  a "biztosra megyek vagyis egy valódi/ viszonylag átlagos embert mutatok be" voltak.

 

Viszonylag hamar kiderült, hogy az utóbbi kategóriába esőknek jóval több találata volt, mint az előbbieknek.

 

A kutatók szerint ugyanis a felhasználók nem bíznak a villogó, kérkedő emberekben. Akik folyamatosan dicsérik magukat és irreálisan izgalmas életet írnak le, szinte mindig visszás érzéseket keltenek a társkeresőkben.

 

A Pew research Center egy korábbi kutatása szerint minden tizedik amerikai felnőtt fent van egy online társkeresőn.

 

Az is kiderült, hogy a felhasználók örömmel vesznek apró részleteket a másik személyiségével és életével kapcsolatban, de nem szeretik az általánosítást és "coelhozást".

 

Az interneten akar csajozni a magyar férfiak harmada

 

A kutatásból megszerzett infó itthon is hasznos lehet: a régióban ugyanis a magyarok használják leginkább az online társkereső szolgáltatásokat- ez derült ki legalábbis abból a felmérésből, melyet a Google megbízásából készített egy cég.

 

A felmérés Magyarország, Románia, Szlovákia Csehország és Lengyelország internetezési szokásait vizsgálta. Kiderült, hogy a magyarok lelkesek, ám nem kifejezetten sikeresek, ha a hálón keresik a szerelmet. A román netezők 13%-a van még együtt azzal, akivel egy virtuális randin ismerkedett meg, nálunk ez az arány mindössze 11%.


Kapcsolódó cikkek