A szakítás előszele: 4 jel, hogy lőttek a kapcsolatodnak

2015. március 24. 15:14 ujnemzedek.hu
Már vitázni sincs kedve veled, és hirtelen nagyon elfoglalt lett? Nem árt, ha felkészülsz a dobbantásra…

Sokszor érezted úgy, hogy a semmiből jött a szakítás? Mekkora genya volt a másik, nem figyelmeztetett, hogy valami nagyon nem stimmel, és fél lábbal már kint is van a kapcsolatból, és melegíti a Tinder profilját? Nos, ha igen, akkor itt van pár elég erős jel, amiből magadtól is rájöhetsz, hogy valami nincs rendben.

 

Nem árt néha elgondolkodni, hogy mi történik körülöttünk (Kép: Instagram)

 

1. Ridegtartás

Amikor a másiknak hirtelen huzamosabb ideig nagyon sok dolga lesz, és kerüli a romantikus randikat, kettesben töltött programokat nem feltétlen jó jel. Ennél még erősebb figyelmeztetés, ha érzelmileg távolodik el a másik. Kerüli a szemkontaktust, megváltozik a hangneme, és már nem tervezgeti bőszen a közös jövőt.

 

2. Megváltozott napi rutin

Eddig kerülte a bulikat, most meg hirtelen ő lett a szórakozóhelyek elsőszámú partyzója? Sose maradt ki hétköznap sokáig, mert másnap friss akart lenni a sulira/melóra most pedig folyamatosan programol? Vagy csak szimplán úgy alakítja a napját, hogy ne nagyon ütközzetek? Lehet valami nem stimmel...

 

3. Vitaszünet

Két dolog jelentheti azt, hogy a másik már érzelmileg eltávolodott: ha semmin sem vitázik már, vagy ha minden apróságba beleköt. Amit eddig imádott benned, már idegesíti, illetve amiből eddig mindig vita volt, most már teljesen hidegen hagyja. Egyik sem normális.

 

4. Kerüli a közelséged

Ha már elmaradnak az ölelések, a kézfogás, az apró simogatások, akkor megkondul a vészcsengő. Persze most sem arról beszélünk, hogy akkor van para, ha rossz napjai vannak, hanem  ha huzamosabb ideig kerüli a testi kontaktust a párod.

 

C’est la vie - lépjünk tovább

 

Emlékeztetőül pedig, ha bekövetkezik a "legrosszabb", itt van néhány jó tanács: dolgok, amiket semmiképp se tegyél, ha elhagynak:

 

1. Azonnal megváltoztatni a Facebook kapcsolati-státuszod

- Nem ez a legfontosabb teendőd ilyenkor, plusz elég impulzívnak is tűnik.

 

2. Szidni fűnek-fának az exedet

- Ne ossz meg azonnal minden piszkos kis részletet az exedről minden szembejövőnek. Egyrészt később megbánod (pláne ha kibékültök) másrészt nem fest rólad sem túl jó képet.

 

3. Benne ragadni a pizsamádban

- Pár napig még oké, hogy itatod az egereket és nem jössz ki az ágyból, de ne maradj így túl sokáig. Ha a barátok hívnak, menj velük. Persze csak olyan helyre, ahol kényelmesen érzed magad.

 

4. Randizni csak azért, mert az exed is ezt teszi

- Ha még nem állsz rá készen, vagy nem jött szembe olyan jelölt, nem kell csak azért randizni, mert az exed már továbblépett.

 

5. Kutakodni, nyomozni az exed után

- Nem is kell magyarázni, hogy ez miért gáz, ugye? Foglalkozz a saját életeddel és barátaiddal, ne zaklasd az exed haverjait, és szakadj le a Facebook profiljáról. Ciki és megalázó ráadásul semmiképp sem segít a továbblépésben.

 


Kapcsolódó cikkek

Hamarosan itt a Valentin-nap, néhány hét és érkezik a tavasz, azaz a szerelem évszaka. Csodálatos érzés szerelemben élni. Kevés olyan kifejezés van a földön, ami pontosan kifejezné, mit érzünk ilyenkor. Szerencsére a statisztikusok, a bőrgyógyászok és más szakemberek szimpla adatokkal is le tudják írni ezt.
olvasd tovább