A tudatos szülő nem szívatja meg a gyerekét a Facebook-on

2014. október 31. 11:08 ujnemzedek.hu
A gyerekekről készült videót kitenni lehet, hogy cuki, de tíz évvel később biztos, hogy ciki lesz.

Alapvetően megváltoztatta az életet az internethasználat, ezt kár tagadni. Van, aki őrült módjára használja a közösségi oldalakat, és az utolsó tüsszentéséről is fotóval egybekötött státuszfrissítést ad, míg mások tudatosan építik az online életüket- írja a Metropol.

 

 

Vannak, akik csalnak, ez jellemzően az Y-generáció tagjait érinti, akik sokszor azt mutatják magukról, hogy kapcsolatban vannak, csupán azért, hogy távol tartsák maguktól a kérőket. Főként a vezető pozícióban dolgozó embereknél jellemző az, hogy egy nagyon tudatosan szerkesztett online jelenlétet mutatnak, általában a családjukkal is megbeszélik, hogy mi az, amit posztolhatnak, és mi az, amit nem. A legtöbben a túl személyes anyagokat (mint például képek és videók a gyerekeikről) nem osztanak meg a nagyközönséggel, már csak azért sem, mert tisztában vannak azzal, hogy később ez akár ciki is lehet a gyereknek.

 

Új szokás,  kell leszokás? (Kép: imgur)

 

 

A felmérésből kiderült, hogy a tényleges párkapcsolatban élők 21 százaléka azt érzi, hogy az internet segítségével közelebb maradnak egymáshoz, mert bármikor el tudják érni párjukat. Persze ez nem jelenti azt, hogy a különböző hisztik a netezéssel töltött idő miatt nem robbannak ki olykor-olykor – a megkérdezettek 25%-a kifejezetten zavarónak találja, ha párjuk az együtt töltött idő alatt a mobilját nyomkodja. Érdekes, hogy a titkolózásnak helye nincs: a válaszadók 67%-a azt mondta, hogy nem titkolja el az e-mail fiókjához és közösségi oldalához tartozó jelszavát a párja elől.

 

A közösségi oldalak és az internetes hírdömpingnek köszönhetően azonban új civilizációs betegség is felütötte a fejér, ez pedig a FOMO (fear of missing out, avagy félelem a lemaradástól). Azok, akik rendszeresen használják a közösségi oldalakat, intenethiány esetén azt érezhetik, hogy lemaradnak valamiről, hogy kihagyják őket.


Kapcsolódó cikkek