8 testjel, ami elárulhatja az igazságot

2015. április 3. 08:03 ujnemzedek.hu
A szakértők szerint az emberi kommunikáció 50-60 nem verbális úton megy végbe.

A rejtett kommunikációs csatornákat összefoglalóan non-verbális kommunikációs módoknak nevezzük. Ide a testtartás, a mimika, a gesztusok, a távolság és a hanglejtés. A test jelzéseiről és ezeknek a jelentőségeiről a legtöbb embernek fogalma sincsen, ámbár egy beszélgetés folyamán az üzenetek jó része a testbeszéd segítségével jut el a másik félhez. A testbeszéd megértéséhez egyszerre kell hallgatnunk, amit mond az alany, és közben figyelni a körülményeket, mivel csak így lehetséges megállapítani a tényeket.

 

 

 


Összegyűjtöttünk alaphelyzeteket, amely segítséget nyújthat,hogy könnyebben értelmezhesd beszélgetőpartnered viselkedését

 

Az 1950-es évektől kezdtek el kiemelten is foglalkozni a kutatók a kérdéssel. A szakértők szerint az emberi kommunikáció 50-60 százaléka nem verbális úton megy végbe. Kereskedelmi megbeszélések és üzleti tárgyalások elemzése bizonyította, hogy a tárgyalóasztalnál, akár egy állásinterjún keltett benyomás 60-80 százalékát a testbeszéd határozza meg.

Amíg a nyelv tanult kommunikációs forma, addig a testbeszéd ősi, kevésbé tudatos és kontrollált jelrendszer, tehát akkor is elárulhatja valós érzelmeinket, ha épp az ellenkezőjét mondjuk. A testbeszéd megítélésénél mindenkinek saját magának kell eldöntenie, hogy mit tart fontosnak.


Kapcsolódó cikkek

Mindenkiben él egy kép arról, hogy kábé hány éves korára fog munkát szerezni, esetleg mikor akar majd megnősülni/férjhez menni. Készült egy tanulmány, amely rengeteg fiatal bevonásával próbált képet kapni arról, hogy ez Magyarországon átlagosan hogy néz ki. Íme az eredmény.
olvasd tovább

2013 legbefolyásosabb tinijei

november 25. 17:07
A Time magazin felsorakoztatta az idei év legkiemelkedőbb fiataljait. Ismerjétek meg az első tizet, akik között énekesnő, valóságshow-sztár és golfjátékos is van.
olvasd tovább