10 dolog, amit jó lenne tudni már 21 évesen

2015. április 23. 14:23 ujnemzedek.hu
Azt hiszed az egyetemi vizsga a világ vége, és baj, hogy a szüleid nyaggatnak? Pedig ha tudnád...

21 évesen pörögnek fel az események: a vége fele közelít a fősuli, el kéne kezdeni gyakorlatra járni (és, khm, igen, dolgozni), aztán elköltözni a mama hotelből.

 

 

Annyira izgalmas és félelmetes időszak ez, hogy nehéz csak egy pillanatra megállni, kiélvezni a - vigyázat, spoiler veszély – rövid ideig tartó korszakot.

 

A 20-as éveik végén és 30-as éveik elején járok többsége valószínűleg ezt mondaná 21 éves énjének, ha tehetné:

 

1.  Az XY élete egyáltalán nem jobb és izgisebb – lehet, hogy nekik sincs kolbászból a kerítés, bármennyire is annak tűnik a Facebookon és az Instán.

 

2. Időpocsékolós kapcsolat - igen, van az a csaj/pasi, aki hol nagyon odavan értünk, hol eltűnik a süllyesztőben. Még egy spoiler veszély: ezerből egy lehet, hogy a végén elköteleződik melletted - de aki ugrál, az valószínűleg sosem fog egy helyben megállni.

 

3. A koleszos évek azok, amikor a legjobb barátaid karnyújtásnyira vannak és különösebb erőfeszítés nélkül időt tölthetsz velük.

 

4. Utálod az első melód - ez katasztrófa! De valójában nem, nem az. Ez az első lépésed, és az első fizud, amivel már magadnak veheted meg az új cuccodat.

 

5. Nem, ahogy kijöttél a suliból, nem kell rögtön készen állnod az életre - jó lenne, de legtöbb esetben ez nem így működik. Nyugi, nem csak nálad.

 

6. Egyre kevesebb barátod lesz - lehet, de azok a barátságok mélyebbek.

 

7. Állandóan a haverokkal lógsz, de nincs párod - élvezd ki! Később, lehet, hogy 10 percre laktok majd egymástól, mégis hónapok munkája lesz összeegyeztetni egy találkozót.

 

8. Anyud nyaggat, hogy hívd gyakrabban? Hidd el, máskor örülni fogsz, ha jut időd beszélni vele!

 

9. Az egyetemi vizsgák nem jelentik a világ végét - később majd visszasírod őket.

 

10. Figyelni kell a megérzésekre - sokszor félünk másokat megbántani, nem tudunk nemet mondani. Jobb azonban minél előbb megtanulni, mielőtt rámegy a gyomrunk vagy az idegrendszerünk.

 


Kapcsolódó cikkek