100 ezer forintos albérleti támogatás a pályakezdőknek

2015. január 7. 11:28 ujnemzedek.hu
Többek között azoknak jár, akik a bejelentett lakhelyüktől távol fogadnak el munkalehetőséget.

Jelentős albérleti, lakhatási támogatást kaphatnak azok a TÁMOP 1.1.2 projektrésztvevők, akik legalább egy hónapja álláskeresőként vannak nyilvántartva, pályakezdő álláskeresők, illetve csoportos létszámleépítést vagy közfoglalkoztatást követően lettek regisztrált álláskeresők.

 

Ha megfelelsz a feltételeknek, sokat spórolhatsz (Kép: Tumblr)

 


 
Kiknek jár a támogatás?


A vissza nem térítendő lakhatási támogatás a Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1.2, pontosabban A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása elnevezésű projekt keretében nyújtható mindazoknak, akik állandó, bejelentett lakhelyüktől távol fogadnak el munkalehetőséget.
 
Az állandó lakhely és a munkavégzés helye, vagyis az ideiglenes lakcím között legalább 100 kilométeres távolságnak kell lennie, vagy helytállónak kell lennie annak, hogy a munkahelyre való odautazás, illetve a visszaút időtartama tömegközlekedési eszközzel naponta az öt órát meghaladja.
 
A létesített munkaviszonynak legalább heti 20 órát kell magában foglalnia, illetve legalább hat hónapra kell szólnia, fontos továbbá, hogy ne ugyanaz legyen a munkahely, mint ami az álláskereső utolsó munkahelye is volt, illetve a havi bruttó rendszeres jövedelem ne haladja meg a kötelező legkisebb munkabér 300%-át.

 

 

A további feltételeket a femina.hu-n olvashatjátok.


Kapcsolódó cikkek