Ötből hárman nem alkudozunk a nagyobb bérért

2016. május 4. 09:49 ujnemzedek.hu
Egy friss kutatás szerint a munkavállalók inkább belenyugszanak a kisebb bérbe, csak legyen munkájuk.

Az emberek többször mennek bele az alkudozásba vagy inkább belenyugszanak a kínált bérbe? - tette fel a kérdést a Glassdoor. Arra jutottak, hogy az emberek 59 százaléka rögtön az először felkínált bért elfogadja és még csak véletlenül sem alkuszik. A Glassdoor béralkuról készített kérdőívét több mint kétezer 18 évesnél idősebb, munkakereső vagy munkavállaló töltötte ki és érdekes dolgokat találtak. 

 

A férfiak többet alkudoznak

 

A kutatás alapján kiderült, hogy a felnőttek 59%-a nem alkudozott akkor, amikor jelenlegi vagy legutóbbi munkahelyén a fizetésről kérdezték, hanem elfogadta az első kínált összeget. Az igazi meglepetés viszont akkor érte a kutatókat, amikor nemre bontották az eredményeket. Az jött ki ugyanis, hogy a férfiak 52%-a nem alkudozott, viszont a nők esetében ez jóval több, 68%-ban fordult elő, azaz a hölgyek sokkal belenyugvóbbak a bérezést tekintve. 

 

 

Aki mégis alkudozik, az sem túl sikeresen

 

Amikor azokat vizsgálták, akik végül belementek az alkudozásba, nem túl fényes eredményre bukkantak a kutatók. Az jött ki ugyanis, hogy az összes válaszadó közül (tehát a nem alkudozókat is belevéve) mindössze 10%-nak jön össze a nagyobb bér. Ebben is nagy különbség volt a férfiak és a nők között, ugyanis az előbbiek háromszor több esetben kaptak magasabb fizetést, ha alkudtak, így a nők mindössze 4%-ának jutott több bér, mint amit kínáltak elsőre. 

 

Számít a kor

 

A kutatók megállapították, hogy az idősebb munkakeresők (45-54 évesek) sokkal belenyugvóbbak, ha alkudozásról van szó, több mint 66%-uk rögtön rábólint a kínált gázsira, ráadásul ez a nőknél még ennél is magasabb, 77%-os arány. A kutatás eredménye egybecseng a Glassdoor egy korábbi kutatásával, amiben a férfiak és a nők közti kereseti különbséget vizsgálták. Az USA-ban 5,4 százalékkal keresnek többet a férfiak átlagosan, de ez korcsoportonként változik. A 18-24-es korosztályban például csak 2,2%, de az idősebb dolgozók körében ez már megközelíti a 11%-ot. Ez bizonyítja, hogy a kor előrehaladásával csak nő a nemek közötti bérkülönbség növekszik, illetve hogy a nők egyre kevésbé alkudoznak. 

 

De akkor mit csinálj? 

 

Az emberek többsége tehát belenyugszik abba a bérbe, amit elsőre kínálnak neki. De mit tehetsz azért, hogy biztos lehess benne, nem kaphattál volna többet? Először is jól körül kell járni az adott munkakört és azt, hogy igazából mennyit szán a cég arra, hogy téged foglalkoztasson. Kicsit kutatni kell, a városban, a környéken, a hasonló cégnél, hasonló pozícióban dolgozók bére után, sőt, az sem árt, ha egy ott dolgozót előtte titokban megkérdezel. Így nagyobb esélyed van alkudni is, lehetnek reális elvárásaid és tudhatod, mennyivel kevesebbet ajánlottak be elsőre, mint amit valójában kínálnának.


Kapcsolódó cikkek