A jó állásinterjú olyan, mint egy teniszmeccs

2016. augusztus 16. 00:30 ujnemzedek.hu
Az interjúalanynak is érdemes kérdeznie, mert a munka múlhat rajta.

Gombóc a torokban, enyhe remegés, vérnyomás és pulzus az egekben.  Nincs az a profi, aki úgy ül be interjúra, hogy nem izgul előtte, és ez teljesen normális, hiszen épp munkát akarunk szerezni vagy váltani, és csak rövid időnk van arra, hogy a számtalan jelentkező közül mi tűnjünk a legjobb döntésnek.

 

A glassdoor.com szakijai szerint a jó állásinterjú a teniszmeccshez hasonlít. Nem csak az interjúztató tesz fel kérdéseket, hanem a jelentkező is kérdez leendő munkaadóitól – de nem mindegy, hogy mit. Adott esetben még az is kiderülhet, hogy egyáltalán nem szimpatikus a munkakör. De nézzük, mit érdemes megkérdezni!

 

Mik azok feladatok, amiknek az elvégzése nap mint nap az én felelősségem lesz?

Lehet, hogy napi kétszer még a postára is ki kell futni, de ezt nem írták az álláshirdetésben.

 

Milyen értékek tart fontosnak a vállalat, és hogy jelenik meg ez az alkalmazottak viselkedésében?


Érdemes beleásni magunkat az adott vállalat cégkultúrájába. Lehet, hogy nagy hangsúlyt fektetnek például az önkénteskedésre, ilyenkor plusz muníciót jelenthet, ha már mi is csináltunk ilyet, és fontosnak tartjuk.

 

 

 

Ön szerint mi a legnagyobb kihívás ebben a munkában?

Itt nagyon könnyen megtudhatjuk a munkával járó hátulütőket. Stressz? Túlóra? Utazás? Ezeket általában a rugalmas munkavégzésnek és utazási lehetőségnek szokták beállítani, csak nem biztos, hogy ez a valóságban is annyira pozitív, mint amennyire hangzik.

 

Ön hogyan, mivel méri a sikert?

Talán az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelni a munkahelyen, ezeket hogyan mérik, és milyen gyakran.

 

Van olyan pontja az önéletrajzomnak, ami alapján felmerült önben a kérdés, hogy alkalmas vagyok-e a munkára?

Ha van valamilyen kivetnivaló az önéletrajzunkban, akkor ezzel most még menthetjük a helyzetet.  

 


Kapcsolódó cikkek