6 dolog, amit semmiképp se mondj, ha a fizetésedről alkudozol

2016. július 29. 10:27 ujnemzedek.hu
Ezek a dolgok még véletlenül se hagyják el a szádat, ha a leendő munkahelyeden szóba kerül a pénz.

Ha arra kerül sor, az állásinterjúdon meg fogják kérdezni, hogy milyen összeget képzelsz el magadnak fizetésként. Pontosabban milyen "csomagra" számítasz, ebben benne vannak a fizetésed mellett az egyéb juttatások is. A munkáltatónak természetesen van erre egy elképzelése, amit eleinte nem fog elárulni. De ugyanez megvan benned is: mennyire tartod a munkád, mennyiből tudsz megélni, stb. Azt is tudni kell, hogy a kezdeti ajánlat azért kezdeti, mert abból még lehet alkudni. Ez a béralku. Mint láthatod, ez az egész egy komplett rendszer, amit meg kell érteni, mielőtt állásinterjúra mész, sőt, a Glasdoor (a világ legnagyobb állásközvetítő cége) szerint egyenesen felkészülten kell érkezni.

Először is nem szabad alábecsülni a saját munkád, őszintén kell válaszolni a kérdésre. A lap összeállított 6 olyan pillanatot, amikor nagyon fontos mit mondasz, és megadja rá a válaszokat is. Azt írják, hogy így a legjobb pozícióba hozhatod magad béralku közben.

Amit ne csinálj:

Ne érkezz felkészületlenül.

 

Amit csinálj: 

Mielőtt elmennél az interjúra, készülj fel több dologból is. Nézd meg, hogy mennyi az átlagos fizetés az iparágban, amibe készülsz és ha tudod, nyomozd ki, hogy a cégnél hasonló pozícióban dolgozók mennyit keresnek. Az előbbire van egy könnyű módszer, ugyanis az internet tele van bériránytűkkel, például a Profession-nek is van egy, ezt ezen a linken találod. Itt csak be kell írni a pozíciót, a szakmai tapasztalatot és már kész is. Az utóbbi már nehezebb dió, főleg, ha nincs ismerősöd a cégnél. Ilyenkor jöhet jól a Facebook, keresni kell egy közös ismerőst az ott dolgozókkal és tapintatosan feltérképezni, mire számíthatsz. 

 

Amit ne csinálj: 

Ne felejtsd el megkérdezni a leendő fizetésed nagyságrendjét az első, ismerkedő interjú alatt.

 

Amit csinálj: 

Amikor az önéletrajzod passzol a pozícióba, a HR munkatársak behívnak egy ismerkedő beszélgetésre, ahol általános kérdéseket fognak feltenni. Nagy valószínűséggel itt még a közvetlen főnököd sem lesz jelen, a HR-nél ilyenkor általános dolgokra kíváncsiak, például arra, hogy mennyire vagy elhivatott. Ha itt nem kérdezed meg, hogy a pozícióval körülbelül mekkora fizetés jár és az csak a második körben derül ki, simán lehet, hogy elvesztegettél egy csomó időt egy olyan munkára, amiből meg sem élnél. 

 

 

Amit ne csinálj:

Ne áruld el az aktuális fizetésed.

 

Amit csinálj: 

Ha a HR-munkatársak arról kérdeznek, hogy most éppen mennyit keresel, szépen tereld el a kérdést. A régi fizetésednek semmi köze az újhoz. Elkerülvén azt, hogy azért kapj kevesebbet, mert "neked annyi is elég, hisz ez is több mint a másik helyen", illetve hogy azért ne kapd meg a munkát, mert "ennyit aztán mi ki nem fizetünk", jobb ha csak a te képességeid, a pozíció és az alku határozza meg a bért. 

 

Amit ne csinálj: 

Ne hozd fel a fizetést.

 

Amit csinálj: 

Nem azért mert bunkóság, de jobb, ha elkerülöd, hogy neked kelljen megkérdezni a fizetést. A célod az legyen, hogy a HR-munkatárs előbb elárulja a kínált fizetés nagyságrendjét, mielőtt arra terelődne a téma, hogy mi a te elvárásod. Így csökken az esélye, hogy csúnyán alámondasz. 

 

 

Amit ne csinálj:

Ne légy túl konkrét! 

 

Amit csinálj: 

Ahelyett, hogy pontos összeget mondanál, mondj egy nagyságrendet vagy egy intervallumot, amin belül el tudod képzelni a fizetésedet. Ezzel szintén azt kerülöd el, hogy kevesebbet mondj annál, amit a cég kínálni tud. Ha ők a nagyságrendet egy ajánlattá alakítják, még az az ajánlat sem kőbe vésett. Elfogadhatod, alkudhatsz és el is utasíthatod. 


Kapcsolódó cikkek