4 dolog mielőtt még igent mondunk egy új melóra

2014. július 16. 10:09 ujnemzedek.hu
Bármennyire is kecsegtető az ajánlat, ha nem figyelünk oda, hosszútávon mégis rosszul járhatunk.

1.    Karrierspirál
Nem biztos, hogy egy jó ajánlat miatt érdemes felpattanni megszokott helyünkről és belecsapni az új főnök tenyerébe. Még akkor sem, ha ezzel mondjuk magasabb pozícióba kerülünk, hiszen sokáig leszünk még „újak” a cégnél, így a további előrelépés ideje is kitolódhat. Egy amerikai felmérés szerint a legtöbb vállalatnál (69%), a már jól bevált és kipróbált embereket léptetik elő, sőt általában őket küldik továbbképzésekre workshopokra is, hogy felkészüljenek  az új kihívásokra. Lehet, hogy rövidtávon jól jön az előrelépés, de ha maradtunk volna az előző helyünkön már „két lépcsőfokon” is túl lehetnénk.

 


Sosem könnyű célba találni (kép: All-free-download.com)

 

2.    Feladatok és kompenzáció
Lehet, hogy ugyanaz lesz az új munkánk mint az előző volt, akár a megnevezése is lehet ugyanaz, sőt a szerződésünk munkaköri leírásánál is egészen hasonló mondatokat találunk. A gyakorlat azonban a legtöbb helyen mást mutat. Akár egy több körös állásinterjú után sem láthatunk még bele a cég mindennapjaiba, így nem tudjuk felmérni, hogy mennyi időnket vagy energiánkat emészti majd fel a munka. Szakértők azt tanácsolják, mielőtt belevágunk próbáljunk meg kiharcolni néhány „kompenzációs kiskaput” a biztonság kedvéért. Ne csak arra gondoljunk, hogy az extramunkáért extrapénz is jár. Rengeteg olyan lehetőség van, amivel egy-egy cég ellensúlyozhatja a többletmunkát: extra szabadnapok, ingyenes nyaralás, céges autó, masszázs-bérlet

 

3.    Munkatársak
Sokszor az egyik legfontosabb faktor. Ha jól kijövünk mostani kollégáinkkal és kellemes hangulatban telnek a napok, nehéz azt mondani, hogy belevágunk az ismeretlenbe. Nem is véletlen, hiszen nem tudhatjuk előre milyen emberekkel kerülünk össze. Ha mégis úgy döntünk, hogy dobbantunk, figyeljünk arra, hogy régi kollégáinkkal folyamatosan ápoljuk a kapcsolatot, hiszen rengeteget segíthetnek nekünk a kezdeteknél. Szakmai kapcsolatainkat bármikor használhatjuk egy-egy feladat megoldásánál, de sokszor jól jöhet egy olyan barát is, aki „érti” miről panaszkodunk egy-egy munkahelyi konfliktussal kapcsolatban.

 

4.    Vállalati kultúra
Mielőtt belevágunk, próbáljuk meg megismerni az új munkahelyen rejlő lehetőségeket: azaz hogyan működik az előléptetés, milyen lehetőségeink vannak a továbbképzésre, milyen dolgozói hozzáállásra van szükség. Ezek persze alapdolgok, de gondoljunk olyanokra is, hogyha megkövetelik a business look-ot, azaz az elegáns kinézetet, akkor van-e annyi ruhánk, amivel ezt teljesíteni tudjuk, illetve állja-e a cég ennek költségeit.

Forrás: Upworthy


Kapcsolódó cikkek

Munkára jelentkezel? Elküldenéd az önéletrajzod? Befektetőt keresel a nagyszerű ötleted megvalósításához? Segítséget szeretnél kérni a szakdolgozathoz? Persze, hogy az email a legegyszerűbb forma, viszont nem árt néhány szabályt betartani, hogy a leveled ne a kuka vagy a spam mappába kerüljön.
olvasd tovább