3 gyilkos állásinterjús kérdés egy top menedzsertől

2015. július 10. 13:07 ujnemzedek.hu
Ezekre tuti nem számít senki, és jól összezavarodhat. A CEO szerint azonban, pont ez a lényeg.

Mindenki nagyjából tudja, hogy milyen kérdésekre készüljön egy állásinterjún. Legalábbis a lehetséges témákat be tudja lőni.

 

Izzasztó kérdéseket is kaphatunk. (Kép: Tumblr)

 

Mi is többször írtunk a meglepő, érdekes és a tuti előforduló interjúkérdésekről. Most egy CEO osztotta meg az álláskereső és kapcsolattartó közösségi oldalon, a LinkedIn-en az ő top 3 beugratós kérdését, amik szerinte azért jók, mert váratlanul érik az alanyt. Ezek a gyilkos kérdések:

 

1. Ha most felhívnám a jelenlegi főnöködet, és megkérdezném mi az, ami irritálja őt benned, mit gondolsz, mit válaszolna? - igazából ez a gyengeségek kérdés egy kicsit helyzetbe helyezve, tehát arra ösztönzi a jelöltet, hogy gondolja alaposan végig a megpályázott pozíciója szempontjából.

 

2. Mivel vívtad ki a legnagyobb elismerést az előző pozíciódban? - itt arra vagyok kíváncsi, hogy milyen karakterfejlődésen mentél keresztül az előző helyeden és, hogyan nyilatkoznának rólad az ex-kollegáid.

 

3. Ha lenne egy varázspálcád és megszerezhetnéd vele álmaid állását, mi lenne az? - itt nyilván fontos, hogy maradj meg a saját területednél, iparágadnál. Sokan elfelejtik, amikor felteszem ezt a kérdést, hogy egy interjún vannak, és félelmetes válaszokat kapok.

 

(Forrás: Business Insider/ LinkedIn)


Kapcsolódó cikkek