Felsőfokú gazdasági képzésről írt alá megállapodást Sümeg az Edutus Főiskolával

2016. szeptember 21. 15:09 ujnemzedek.hu

Felsőfokú gazdasági és menedzsment szak indul jövő szeptemberben Sümegen az önkormányzat és az Edutus Főiskola közötti megállapodás értelmében, miután a város szerződést bontott korábbi partnerével, annak tartozása miatt - tájékoztatta a település polgármestere szerdán az MTI-t.

 

Végh László felidézte: korábban a John Henry Newman Oktatási Központtal volt szerződése az önkormányzatnak a tervezett Felsőoktatási Képzési Központ üzemeltetőjeként, azt azonban a cég szerződésszegése és tartozása miatt még a képzés beindítása előtt, augusztus végén felbontották.

 

Az önkormányzat azonban elkötelezett a felsőoktatási intézmény elindítása mellett, így új partnerként az Edutus Főiskolával kötött együttműködési szerződést szeptember közepén - tette hozzá a városvezető.

 

A polgármester kifejtette: a tervek szerint gazdálkodás és menedzsment alapszak indul Sümegen a jövő év szeptemberében önköltséges formában, levelező tagozaton, ahová harminc harminc hallgató felvételét tervezik. Hozzátette, a jövőben a szakok bővítését tervezik az intézményben, illetve folyamatban van az állami ösztöndíjas helyek iránti kérelem elbírálása is.
 

 

Végh László elmondta azt is, hogy a tatabányai székhelyű Edutus Főiskola jogelődje 1992-ben alakult Modern Üzleti Tudományok Főiskolája néven első magyarországi magániskolaként, szakterülete a gazdasági képzés, kiemelten a turisztika és a vendéglátás. A budapesti és székelyudvarhelyi tagozattal is rendelkező intézmény sümegi tagintézményét a főiskola és a város százszázalékos tulajdonában álló Sümegi Közszolgáltató Kft. fogja közösen üzemeltetni - fűzte hozzá. (MTI)