Az Egri csillagok Hollywoodba megy?

2015. november 11. 09:36 ujnemzedek.hu

Komoly tárgyalások folynak az álom­gyárban Gárdonyi Géza regényének megfilmesítéséről. Scott Fales forgatókönyvíró Bornemissza Gergelyék hősies harcából a Rettenthetetlenhez hasonló filmet képzelt el – írja a Bors. Maga a cím is nagyon találó. Igen érdekes, ugyanis a csillag nem más, mint az egyéni sors jelképe. A történet a csatában harcoló emberek, sokszor holtukig küzdő hősök sorsát mutatja be. Megértettem az üzenetét, és megírtam a magam sajátos módján a film angol nyelvű forgatókönyvét – árulta el a hellomagyarok.hu portálnak az író. Könyvének az Eclipse of the Crescent Moon, azaz a Félhold-fogyatkozás címet adta.

 

Scott Fales többször járt már Magyarországon, Eger különösen megbabonázta. Jól ismeri Várkonyi Zoltán 1968-as művét Sinkovits Imrével, ám szemben azzal, az ő története a fiatal Bornemissza Gergely kalandos életére fókuszálna.

 

Terveik szerint újraépítenék az egri vár egy részét és a katedrálist, ami a film végén felrobbanna. Mindehhez 35-40 millió dolláros költségvetést képzelt el. Habis László egri polgármester segített az előkészítésben, szakirodalommal, történelmi forrásokkal. A forgatás leghamarabb jövőre kezdődhet, 2017 előtt azonban biztosan nem készülne el az Egri csillagok amerikai változata. (Propeller.hu)