A digitalizációnak erősítenie kell a hagyományos oktatási módszereket

2016. szeptember 14. 15:45 ujnemzedek.hu

A digitalizációnak nem helyettesítenie, hanem támogatnia és erősítenie kell a hagyományos oktatási módszereket - mondta a digitális oktatási tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos szerdán Budapesten, a XIV. kerületi Jókai Mór Általános Iskolában, amely a Világ legnagyobb tanórája program keretében meghirdetett Okos Iskola Kupa első helyezettje lett.

 

A Világ legnagyobb tanórája egy globális oktatási projekt, amelyet az ENSZ hirdetett meg, és amelyhez számos ország csatlakozott. A projektben részt vevő iskolákban olyan órákat tartottak, amelyeken a fenntartható fejlődést szolgáló és a Föld lakóinak legnagyobb problémáival foglalkozó célokat ismertették meg a diákokkal.

 

A tanórához kapcsolódóan a szervező PontVelem Nonprofit Kft. olyan tudáspróbát is hirdetett, amelynek egy digitális eszközökkel felszerelt okostanterem volt a fődíja. Ezt nyerte meg a zuglói általános iskola.

 

Czunyiné Bertalan Judit az okostanterem avatóünnepségén azt hangoztatta, hogy az okoseszközök, a technika fejlődése is szolgálhatja a fenntartható világot. Hozzátette, egyre inkább látható, hogy nő az igény az okoseszközökre az iskolákban, és a pedagógusok sem félnek már a használatuktól.

 

Matolcsy Miklós, a PontVelem Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója közölte, a Világ legnagyobb tanóráját idén is megtartják, a jövő héten bármely napokon csatlakozhatnak az osztályok a kezdeményezéshez. Ismét hirdetnek országos pályázatot is, amelyen a gyerekeknek a példaképüket kell bemutatniuk - ismertette. (MTI)