EFOTT: rendet raknak, aztán megy tovább a buli!

2016. július 14. 10:01 ujnemzedek.hu
A tegnapi vihar után elkezdődött a takarítás. a szervezők azt mondják, megtartják a programokat.

UPDATE

A szervezők csütörtök 10:45-kor  a következő közleménnyel egészítették ki a korábbi rövid posztjukat:

Szerda este az országosan jelentkező hidegfront elérte a velencei EFOTT fesztivált is. A vihar közeledtével a szervezők biztonságos helyre terelték a fesztiválozókat, és a zenei programokat is átszervezték a fedett koncerthelyszínekre. Kisebb viharkárok keletkeztek, de komolyabb személyi sérülés nem történt.

 

Az EFOTT tovább zajlik, mára napos idő és 23 fok várható. A vihar közeledtével az EFOTT szervezői az esőtervnek megfelelően fokozatosan szervezték át az esti zenei programokat a fedett koncerthelyszínekre. „A koncertek nem maradtak el: csúsztatva bár, de minden tervezett zenekar színpadra lépett. A fesztiválozók testi épsége érdekében csak azok a programhelyszínek maradtak nyitva, amelyek maximális biztonsággal tudtak üzemelni” – mondta el Maszlavér Gábor fesztiváligazgató.

 

A szervezőknek a Katasztrófavédelemmel együttműködve sikerült nagyobb problémák nélkül lebonyolítani az este további részét. A programváltozásról a fesztivál területén kihelyezett LED falakon és hangosbemondókon, valamint az online platformokon tájékoztatták a résztvevőket. Károk tekintetében néhány raktársátor és a dekoráció jelentős része megsínylette az estét, de jelentős személyi sérülés szerencsére nem történt.

 

A fesztiválon egészségügyi szolgálatot teljesítő mentősök tájékoztatása szerint több bokaficam, egy mélyebb, 5 cm-es sebet okozó lábsérülés, valamint egy autoimmun betegségben szenvedő lány tünetei erősödtek fel a vihar hatására. A terület helyreállítása már javában zajlik, a vizet folyamatosan szivattyúzzák, a fesztiválozóknak meleg teát osztanak. A csütörtöki napra napos időt és 23 fokot jósolnak, így a programok sem maradnak el, a tervek szerint minden koncert az előzetesen meghirdetettek szerint zajlik majd. Az esetleges helyszín- és időpontváltozásokról a szervezők a Facebook-on folyamatos tájékoztatást adnak.

 

Korábban írtuk:

"A területet víztelenítjük, koradélutánra felszakadozik a felhőzet, 23 fok várható, a programokat megtartjuk! A programok esetleges helyszínváltozásait a hivatalos csatornáinkon (facebook, tábori rádió, színpadok) folyamatosan közvetítjük, kérünk titeket figyeljétek az információkat! A Drótszamár kemping "Fröccsözön" büfében meleg teát osztunk." - írták délelőtt fél 10-kor a szervezők a fesztivál Facebook-oldalán.