Új Nemzedék Plusz Diáklap

2014. április 30. 15:49

Legyen online suliújságod az Új Nemzedék Diáklaptárban!

Egyre több a macera a suliújsággal? Drága a nyomda vagy a fénymásolás, nincs, aki betördelje? Vagy túl sok az anyag, vagy alig jön össze valami? Mire megjelennétek, egy csomó minden már idejétmúlt?

Az Új Nemzedék Diáklaptár tuti megoldást kínál minderre. Nincs gond többé a sokszorosítással, nem kell kompromisszumot kötni, hogy „ha nem színes, akkor olcsóbb”, a fénymásoló nem teszi tönkre a képeket. Nem baj, ha nincs, aki szépen tördel. Nem baj, ha kevés vagy sok a téma, és mindig minden aktuális lehet.

Legyen online suliújságotok! Amint friss híretek van, már mehet is ki, nem kell meghúzni az érdekes írásokat, mindig naprakészek lehettek, és az sem dráma, ha épp nem történik semmi, amit megírnátok. A Diáklaptárban minden nap lapzárta, és egyik sem az. Csak rajtatok múlik, milyen gyakran, mit és mennyit írtok – na meg fotóztok, videóztok, mert a Új Nemzedék Diáklaptár ezt is tudja!

Egységes felületet biztosítanak minden suliújság számára, de ez nem azt jelenti, hogy egyformát is. Az online lapodat teljesen testre szabhatod – beállíthatod a színeket, háttereket, saját skineket készíthetsz, és számtalan sablon közül is választhatsz. Az egészet pedig a manapság legmenőbb oldalak bőrébe bújtatták.

Amilyen nagyszerű az oldal, olyan egyszerű a használata.

Fontos, hogy egy iskolából csak egy diáklap regisztrálhat. A regisztrációt (néhány alapadat és a kapcsolattartáshoz szükséges infók megadása) követően adminisztrátorok ellenőrzik, hogy minden rendben van-e a jelentkezéssel, majd írásban visszajeleznek.

Ekkor kezdődhet is a lapkészítés. Be kell állítani és megformázni a lap nevét, fejlécét. Már ekkor meg lehet adni különböző dizájnelemeket, mint a hátterek, dobozok, betűk színei.

Érdemes úgy nekilátni a szerkesztésnek, hogy már van néhány írás is a tarsolyotokban, amit fel is tudtok tölteni, hogy lássátok, hogyan fest, mi mindent lehet az online újságban beállítani.

Lehet például rovatokat készíteni. Segítségképpen megadtak néhány alaprovatot, de ezek is tetszés szerint átnevezhetők, és bármennyi új rovatot is felvehettek. A cikkeket a rovatokhoz kell kapcsolni, de a legjobbnak, legfontosabbnak ítélt tartalmakat kiemelhetitek a főoldalra is. Képeket minden cikkhez kapcsolhattok, akárcsak videót.

A beállítások bármikor módosíthatók a skintől a rovatcímekig. Mindezeken felül eseménynaptárt is beépíthettek az online suliújságba, ahol mindenki követheti, hogy milyen programok várhatók az iskolában, és a hasznos linkek gyűjteményét is összeállíthatjátok.

A legolvasottabb cikkek kikerülnek a Diáklaptár főoldalára.

És a legfontosabb: a cikkek természetesen megoszthatjátok a közösségi oldalakon!

Diáklaptár regisztráció: http://diaklaptar.ujnemzedek.hu/regisztracio